2013 Range Rover 'dan ilk resmi görseller

Yazar admin on 17 Ağustos 2012 Cuma | 8/17/2012

2013 Range Rover özellikleri resimleri motor seçenekleri...
Eylül ayı içerisinde düzenlenecek Paris Otomobil Fuarı’nda tanıtılması beklenen yeni Range Rover’ın resmi olmayan fotoğrafları bir kaç gün önce internete sızmıştı. Ancak geçtiğimiz gün Land Rover makyajladığı 2013 model Range Rover ‘in ilk resmi fotoğraflarını paylaştı.  

Bu resmi görseller ışığında 2013 model Range Rover far tasarımlarında yapılan değişikliklerin yanı sıra, teknolojik anlamda yaşadığı yenilikler ve özellikle mevcut modellere göre daha hafif olması ile dikkat çekiyor.
Yeni Ranger Rover’ın ön ve arka far tasarımında oldukça kapsamlı bir değişiklik yapan Land Rover, böylelikle hem ön, hem de arka tasarım açısından bir önceki nesilden farklı bir görüntü elde etmeyi başarmış. Ön ızgaranın biraz daha öne doğru yatık tasarlanması Freelander modelini anımsatırken, yana doğru uzayan arka farlar eşsiz bir görünüme sahip.

2013 model yılında yaşanacak en büyük değişimlerden biri de ağırlığın azalması. Aracın şasisi tümüyle alüminyumdan üretilirken ön ve arka bölümlerde de alüminyum alaşım kullanılmış. Eski modelde kullanılan çeliğe göre daha hafif olan alüminyum, yeni modelin 420 kg civarında daha hafif olmasını sağlıyor. Bu gelişme, yeni Range Rover’ın daha az yakıt tüketmesi ve daha iyi yol tutuş açısından da oldukça önemli.

Aracın iç kısmında da kapsamlı yenilik göze çarpıyor. Direksiyon tasarımını değiştiren Land Rover, arka koltukların diz mesafesini de 120mm artırmış. Yüksek kaliteli deri ve ahşap malzemelerle birlikte araca yeni bir ses sistemi de (Meridian) entegre edilmiş. Bunun yanında ses yalıtımı konusuna da büyük çaba harcayan mühendisler, aracın titreşim karakteristiklerini ve parçaların akustik yapısını gürültüyü azaltmak için özenle tasarlamış. Bagaj kapağı elektrikli yardımcı sayesinde otomatik olarak açılıp kapatılabiliyor.

Kaputun altında ise fazla bir değişiklik bulunmuyor; 2013 model Range Rover’ın kalbinde 3.0 litrelik V6 dizel güç ünitesinin yanında iki adet V8 motor görev yapacak. Turboşajlı 5.0-litre hacimli V8 benzinli ve 4.4 litre hacimli V8 dizel dahil olmak üzere üç motor farklı motor seçeneği ile yollara çıkacak olan Range Rover, ZF tarafından üretilen sekiz vitesli otomatik vites kutusu ile donatılacak. Öte yandan, arazi ustasının güncellenen çekiş kontrol sistemleri ile birlikte daha iyi performans veren Terrain Response 2 sistemi de donanım listesindeki yerini alacak.

Toplam 160 farklı ülkede satışa çıkacak olan 2013 Range Rover’ın yollara çıkış tarihi ise Kasım-Aralık aylarını bulacak. Her zaman olduğu gibi ilk önce İngiltere pazarına sunulacak SUV’nin tahmini başlangıç fiyatı 70,000 Sterlin, daha yüksek donanıma sahip seçenekler için yaklaşık 120,000 Sterlin olması bekleniyor.







0 yorum :

Yorum Gönder

Bu yazıyı okudunuz mu
 
Ana Sayfa | Reklam Ver | İletişim
Copyright © 2013. binbir çeşit otomobil - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..

-->