Ana Sayfa » , » 2013 Toyota Auris ve Auris Hybrid Resmen Tanıtıldı

2013 Toyota Auris ve Auris Hybrid Resmen Tanıtıldı

Yazar admin on 22 Ağustos 2012 Çarşamba | 8/22/2012

2013 Toyota Auris özellikleri fiyatları motor seçenekleri hakkında detaylı bilgiler...
Toyota, baştan aşağı değiştirerek yepyeni bir kimlik kazandırdığı Auris ve Auris Hybrid modelini resmi olarak tanıttı.Görünüm ve donanımı tepeden tırnağa değişen Auris daha agresif bir otomobil haline geldi. Avrupa için tamamen yeniden tasarlanan yeni nesil Auris, ilk kez Paris Otomobil Fuarı’nda sergilenecek.
Güncel modele göre uzunluğu 30 mm artırılarak 4275 mm’ye ulaşan yeni Auris’in yüksekliği ise 55 mm azaltılmış. 2600 mm’lik dingil mesafesi ve 1760 mm’lik genişliği korunan otomobil, Toyota’nın “Keen Look-Keskin Bakış” ve “Under Priority – Öncelikli” olarak adlandırdığı yeni çizgilerini taşıyan daha agresif bir ön tasarım sunuyor..Yeni nesil Auris’teki en dikkat çekici yeniliklerden biri de “Skyview” cam tavan. “Skyview” tavanın C segmentindeki en büyük panoramik cam tavanlardan biri olduğu açıklanıyor. Kabin yapısında ve malzeme kalitesinde de önemli iyileştirmeler yapılan otomobilin, artık arka koltukta daha fazla diz mesafesi sunduğu ve bagaj hacminin de 360 lt’ye yükseltildiği belirtiliyor.
Öte yandan, yüksekliği 55 mm alçaltılan yeni Auris’te daha düşük sürüş pozisyonu ve ağırlık merkezi ile güvenli ve rahat bir sürüş olanağı sunulmak isteniyor. Segmentinin en iyisi olan 0,28 Cd sürtünme katsayısına sahip olan Auris’in gövdesinin üst tarafında kullanılan çelik sayesinde gövde mukavemeti de yüzde 10 oranında artmış. Bunun yanında aracın ağırlığıysa güncel modele göre 40 kg daha düşük. Ağırlık merkezinin düşürülmesinin yanısıra, araçta daha konforlu, çevik ve yüksek kontrollü sürüş sağlamak üzere çift salıncaklı süspansiyon sistemi kullanılmış.
Kaputun altında ise benzinli, dizel ve hibrit motorlar görev yapacak. 1.3-litre ve 1.6-litre benzinli, 1.4-litre dizel ve nikel-metal hidrit pil düzeni ile 1.8-litre benzinli / elektrikli motor seçeneklerine yer verilecek. Bu motorların teknik detayları henüz açıklanmadı.
2013 Auris’in bütün teknik detayları, Eylül sonunda düzenlenecek olan 2012 Paris Otomobil Fuarı’nda ortaya çıkacak.










0 yorum :

Yorum Gönder

Bu yazıyı okudunuz mu
 
Ana Sayfa | Reklam Ver | İletişim
Copyright © 2013. binbir çeşit otomobil - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..

-->