Elektrikli Kangoo Cenevre 'de

Yazar admin on 14 Mart 2013 Perşembe | 3/14/2013


Renault elektrikli otomobil modelleri elektrikli otomobiller elektrikli renault kangoo özellikleri resimleri…
Fransız otomotiv devi Renault 15 yıldan bu yana Avrupa’nın bir numaralı Van üreticisi olarak göze çarparken, 2013 Cenevre Otomobil Fuarında markanın Z.E. sınıfında üretilen ilk modeli ve Avrupa’nın en çok satan küçük elektrik motorlu Van aracı olan Yeni Kangoo Z.E tanıtıldı.
Yenilenme işlemi, Ocak ayı sonunda duyurulan Kangoo sınıfının yeniden tasarlanmış biçimi. Yeni Kangoo Z.E.’nin hatları, içten yanmalı motora sahip aynı modelden kolayca ayrılabiliyor. Ayrıca, internete bağlı Renault R-Link multimedya sisteminin eklenmesiyle daha modern hale geldi. Elektrik motorlu versiyonu, beş kişiye kadar kapasite ile iki uzunluk ve üç konfigürasyon seçeneğiyle sunulmaya devam ediyor. Doğal olarak bir önceki modelin bütün kullanıcı dostu özelliklerini taşıyor ve elektrik motorlu araçların sürüş konfor düzeyini sunuyor.
İçten yanmalı motorlu Yeni Kangoo gibi, Z.E. versiyonu da Renault’un en yeni tasarım kimliği imzasını taşıyan yeni bir önyüze sahip. Logo daha büyük ve ızgaranın siyah arka planıyla bir kontrast oluşturuyor, yeniden tasarlanan farlar ise daha anlatımcı ve yüksek teknolojiyi yansıtan bir görünüme sahip. Renault’nun küçük Van araçlarında elektrikli ve içten yanmalı motorlu versiyonları arasındaki fark da vurgulandı. Gerçekten de, Yeni Kangoo Z.E.’nin elektrik motorlu versiyonu, mavi renkli logosu ve mavi arka far düzenlemeleri ve siyah ön far maskelerinin eklenmesi ile ön plana çıkartıldı.
Batarya şarj soketi artık Yeni Kangoo Z.E.’nin önyüzünde yer alan Renault logosunun arkasında gizli. Araç ile sunulan kabloyu prize takarak araç sahipleri, evlerinde ya da yol üzerindeki bir şarj istasyonunda bulunan bir Wall Box altı ile dokuz saat arasında araçlarını tamamen şarj edebilirler.
Yeni Kangoo’nun elektrik motorlu versiyonunun bir başka önemli özelliği ‘Z.E. Ses’ işlevi; bu işlev yayalara aracın yaklaştığını bildiren bir ses çıkartır, böylelikle yayaların yoğun olarak bulunduğu alanlarda daha rahat bir sürüş deneyimi sunar. Bu sistem 1 ve 30 km/s arasında çalışır, ancak araç park halindeyken kapanır.
En yeni Kangoo Z.E.’nin kabin içinde de, yeni, daha modern, kaliteli merkezi konsol dahil birçok önemli yenilik eklendi; internete bağlı Renault R-Link multimedya sistemi de Yeni Kangoo ile birlikte sunuluyor. Renault R-Link, bütün multimedya işlevlerini (navigasyon, radyo, Bluetooth® telefon, taşınabilir cihazlarla bağlanma, vb.) yedi inçlik dokunmatik ekrana sahip tek bir sistemde sunuyor.
Renault R-Link, aynı zamanda enerji ve çalıştırma giderlerini minimum düzeyde tutmak üzere oluşturulmuş araçlara sahip. Örneğin sürüş eco² işlevi, bireysel sürüş tarzlarını analiz ederek ve kişisel ipuçları sunarak daha ekonomik bir sürüş sağlar. TomTom® Z.E. LIVE navigasyon sistemi sürücüye en çok yakıt tasarrufu sağlayan rotaları önerebilir. ‘My Z.E. inter@ctive’ ile sürücüler, ekonomik elektrik fiyatlarından yararlanmak için (daha ayrıntılı bilgi için ‘Renault R-Link’ bölümüne bakınız) bilgisayarlarını ya da akıllı telefonlarını kullanarak Yeni Kangoo Z.E.’nin şarj işlemini uzaktan programlayabilir.
İçten yanmalı motorlu Yeni Kangoo: düşük yakıt tüketiminde bir numara
Yeni Kangoo’nun içten yanmalı motora sahip versiyonu sınıfının en tutumlusu. Sınıflarında en düşük yakıt tüketimi sunan üç Energy motoru dahil birkaç yakıt verimliliği performansına sahip motorlardan biri ile sipariş edilebilir:
- Energy dCi 75 ve 90: 4.3 litre/100km, 112g CO2/km eşit (geçerli yasalara uygun olarak onaylanmış yakıt tüketimi ve emisyon rakamları).
- Energy TCe 115: 140g CO2/km (onay bekliyor).
Çalıştırma giderlerini daha yoğun bir şekilde kontrol edebilmek için, Yeni Kangoo, vites göstergesi ve tek bir tuşa basarak yakıt tüketimini yüzde 10’a kadar azaltan eco-mode standart olarak sunuyor.
Yeni Kangoo ile birlikte üç ön koltuklu yeni versiyonu tanıtıldı. Bu çözüm, seçilen versiyon ne olursa olsun sunulabiliyor olacak (Yeni Kangoo Z.E., Maxi Crew Cab ve beş koltuklu Maxi versiyon dışında). Yeni Kangoo sınıfı artık, en titiz müşterilerin taleplerini de karşılamak için 14 farklı seçenek ile sunuluyor.






Kaynak : OTOBİNBİR.COM

0 yorum :

Yorum Gönder

Bu yazıyı okudunuz mu
 
Ana Sayfa | Reklam Ver | İletişim
Copyright © 2013. binbir çeşit otomobil - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..

-->