Ana Sayfa » , , » Opel Cascada Convertible Fiyat ve özellikleri

Opel Cascada Convertible Fiyat ve özellikleri

Yazar admin on 28 Mart 2013 Perşembe | 3/28/2013

Yeni Opel Cascada fiyat bilgileri özellikleri motor ve şanzıman seçenekleri...


İlk kez Opel’in yeni convertible Cascada modeliyle sunulan ve ürün yelpazesindeki diğer orta sınıf ve kompakt modellerde de kullanılacak olan yeni nesil 1.6 SIDI Turbo ECOTEC motor performansıyla oldukça dikkat çekiyor.
125kW/170 HP güç ve 280 Nm’ye kadar tork üreten motor bu güç kategorisindeki bir 1.6 Turbo motor için en iyi tork değerine sahip.
Bu motor, Start/Stop sistemli, 6 vitesli otomatik şanzımanla mayıs ayı ortalarında sadece Cosmo modeliyle Türkiye pazarına sunulacak. Satış fiyatı 94.000TL olacak. Aynı zamanda pazara sunulacak dizel motor 121 kW/165 HP 2.0 CDTI, 6 vitesli otomatik şanzımana sahip ve 350 Nm’ye kadar tork üretiyor. Sadece Cosmo model seçeneği ile satışa sunulacak bu modelin fiyatı 117.500 TL olarak açıklandı.
50 km/s’e kadar hızlarda 17 saniyede açılan sofistike kumaş tavan sistemine sahip Opel Cascada üst sınıf convertible özellikleri ve zengin donanıma sahip.
Tavan kapalı iken 280 litre olan bagaj hacmi kumaş tavan açıldığında 380 litreye çıkıyor. Bu rakamlar Cascada’yı bagaj alanı anlamında en başarılı convertible modelleri arasında konumlandırıyor.
Opel Cascada’yı tanıtan, Opel Türkiye Genel Müdürü Özcan Keklik şunları söylüyor: “Cascada, mevcut ürün yelpazemizin en yeni üyesi. Elektrikli Ampera, sub-compact SUV Mokka, şık, şehirli ADAM ve şimdi bu zarif orta sınıf convertible ile portföyümüzü genişletiyor ve tümüyle yeni segmentlere adım atıyoruz. Bugüne dek yalnızca üst sınıf üreticilerin pahalı otomobillerinin yer aldığı orta sınıf cabriolet segmentine girmekten gurur duyuyoruz. Cascada ile Opel artık açık hava düşkünlerine, bir orta sınıf convertible otomobile özgü tüm özellikleri ve üst sınıf donanımları ulaşılabilir bir fiyatla sunuyor”.
Mayıs ayından itibaren Opel bayilerinde satışa sunulacak yeni dört mevsim convertible modeli Cascada, zarif, uzatılmış bir siluete ve yüksek kaliteli bir kumaş tavana sahip, şık bir dört kişilik otomobil. Opel’in model yelpazesinin son üyesi olan Cascada, yalnızca boyutlarıyla (uzunluk: yaklaşık 4.696 mm; genişlik: 2.020 mm, aynalar dahil) değil aynı zamanda cazibesi, üst sınıf teknolojiler ve sunduğu pek çok özellikle de rakiplerinden ayrılan bir orta sınıf convertible.
Opel Cascada’nın, burulma direnci rijiditesi oldukça etkileyici, gelişmiş HiPerStrut ön süspansiyon (ilk olarak yüksek performanslı Insignia OPC için geliştirilmiştir) ve FlexRide adaptif sönümleme sistemiyle keskin bir sürüş deneyimi sunuyor. 50 km/s’e kadar olan hızlarda sürüş esnasında veya araç park halindeyken uzaktan kumanda vasıtasıyla tek bir dokunuşla 17 saniyede açılan üst sınıf kumaş tavanı sayesinde tüm yolcular açık havada otomobille yolculuk yapmanın keyfine varabiliyorlar. Elektrikli emniyet kemeri uzatıcılar, elektrikli Kolay Giriş sistemi, özel Napa deri döşeme, havalandırmalı ergonomik tasarımlı koltuklar ve görünmez güvenlik sistemleri gibi gerçek anlamda üst sınıf özellikler, hayatı konforlu ve güvenli hale getirmek üzere bir araya getirilmişlerdir.
Duruş: Kumaş tavan zarafeti, eksiksiz bir açık hava keyfi sunuyor
Geniş duruşu ve Opel’e özgü, heykelsi biçimlerin akıcı sürekliliğiyle Cascada’nın tasarımı, göz kamaştırıcı ve mazide kalmış bir çağa ait “Grandes Routières”in klasik ve modası geçmeyen zarafetini yansıtıyor. Açık hava sürüşü için tavanı açık halde Cascada, kesinlikle düzgün bir profile sahip. Hızlı ve zarif biçimde eğimlenen A direklerinin ardında, bu pürüzsüz silueti bozacak hiçbir görünür tavan örtüsü ya da devrilme koruması yok. Bu basit hatlara bir miktar görsel canlılık katacak şekilde, alt gövde kısmındaki ince bir Opel bıçak çizgisi, gövdeyi saran arka lambalara uzanan keskin bir kıvrıma yansıyor. Nazikçe yukarı kıvrılan bel çizgisi, zarif biçimde kokpite uzanan bir krom şeritle vurgulanıyor. Bu şerit, tavanla gövde arasındaki sınırı akıcı ve zarif biçimde belirliyor.
“Cascada’nın gövdesine bu canlılığı, onu tüm diğer convertible otomobillerden farklı kılması için ekledik,” diyor Opel Baş Tasarımcısı Malcolm Ward. “Ve çoğu convertible otomobil yalnızca tavanı açık halde şık görünüp tavanları kapatıldığında biçimsiz görünürken, Cascada her zaman zarif bir görüntüye sahip. Tavan kapalıyken bile kusursuz, kesintisiz bir profili var.”
Amaca yönelik olarak zarif biçimde tasarlanmış bombeli motor kaputu, cesur krom uygulamalarına sahip derin bir ızgaradan geriye doğru uzanıyor. Sis lambaları, krom insertlerle görsel olarak vurgulanan ters çevrilmiş “köpek balığı yüzgeci” elemanlara yerleştirilmiştir. Hem farların içinde bulunan ve LED teknolojisini kullanan gündüz farları hem de arka lambalar, Opel’in imzası haline gelen kanat biçimini taşıyorlar. Arka taraftaki yeni nesil 3D homojen LED modüller, üst sınıf otomobillere özgü keskin, yoğun bir aydınlatma sağlıyorlar. Bagaj kapağına yerleştirilen aydınlatma ünitelerini bağlayan belirgin bir krom çubuk, ön taraftaki cesur krom trimi yansıtıyor.
Kusursuzluk: Cascada’nın kumaş tavanı için en iyi mühendislik çözümleri
Cascada’nın kumaş tavan sisteminde, prestijli üst sınıf convertible otomobillerin tedarikçilerinden seçilmiş en yüksek kalitede malzemeler ve mühendislik çözümleri kullanılıyor. Cascada’nın yapısında ağırlığını sınırlayan magnezyum parçalar kullanılıyor ve arka cam penceresi, bugüne dek yalnızca lüks roadster otomobillerde mevcut bir uygulama seviyesiyle, kumaşla neredeyse kusursuz biçimde birleşiyor. Cascada’nın üst sınıf kumaş tavanı ayrıca dış ve iç astarlar arasına yerleştirilen özel bir polyester muflon tabakasının sağladığı üstün akustik ve termal yalıtım özelliklerine sahip.
Ön koltukların arasındaki bir anahtarla çalıştırılan bir standart elektro hidrolik motor sistemi, 50 km/s’e kadar olan hızlarda tavanı yalnızca 17 saniyede açıyor; bu özellik Cascada’yı kumaş tavanın çalışması bakımından pazar liderleri arasına koyuyor. Tavanı açmak ve kapatmak için anahtarlıkta bulunan bir uzaktan kumanda da tüm modeller için standart donanımdır. Black, Malbec-Red ve Sweet Mocca olmak üzere üç farklı renkte kumaş tavan sunuluyor. Bunlar, sportif Blue Buzz’dan zarif Phantom Grey ve lüks Dark Mahagony renklerine uzanan 10 gövde rengiyle combine edilebiliyorlar.
Zevk: Olağanüstü konfor ve fonksiyonelliğe sahip sanat eseri kokpit
Cascada’nın heykelsi kabini ince, elle işlenmiş detaylarla vurgulanan çarpıcı ve sportif tasarım unsurlarına sahiptir. Kanat şeklindeki gösterge paneli (yumuşak, Morrocana sarılı yüzeylerinde otantik dikişler bulunuyor) kapılara uzanarak ön yolcuları dinamik biçimde sarıyor. Tüm koltuklar zengin zengin biçimde işlenmiş olup, zarif kabartmalı kumaşlar ve derilerle sunuluyorlar. Üst düzey AGR belgeli ergonomik koltuklar, zengin kumaş veya iki farklı deri döşemeye sahiptir: siyah, perforeli döşeme daha sportif bir görüntü sağlarken yumuşak, gösterişli ve sıcak Napa deri konfor ve lüks görüntüsü veriyor. Koltuk ısıtma doğal olarak her iki ön koltukta da mevcut; deri koltuklar ayrıca ısı yansıtma korumasına ve bir havalandırma sistemine de sahip: sıcak, güneşli günlerde, ön yolcu konforunu optimize etmek üzere deliklerden temiz hava çekiliyor.
Cascada aynı zamanda yalnızca üst sınıf ve lüks convertible otomobillerde mevcut özellikler de sunuyor: elektrikli emniyet kemeri uzatıcılar ön emniyet kemeri tokasını kolayca erişilebilecek bir noktaya getirmek üzere bir teleskopik koldan faydalanırken, elektrikli bir Kolay Giriş sistemi arka koltuğa erişimi büyük ölçüde kolaylaştırıyor ve arka koltukta yolculuk edenler için daha fazla diz mesafesi sunuyor.
Opel Cascada, dört mevsim günlük kullanım için konforlu ve kullanışlı ve bir convertible için oldukça cömert bir saklama ve depolama kapasitesine sahip. Sürücünün etrafında pek çok kullanışlı, geniş saklama alanı bulunmakta: kapıda, gösterge panelinde ve altında ve, Elektrikli Park Freni (üst sınıf Cosmo donanımında standart) sayesinde orta konsolda; tam da saklama alanına en çok ihtiyaç duyduğunuz yerlerde.
Tavan kapalı iken 280 litre olan bagaj hacmi kumaş tavan açıldığında 380 litreye çıkıyor. Bu rakamlar Cascada’yı bagaj alanı anlamında en başarılı convertible modelleri arasında konumlandırıyor. Yük hacmini artırmak veya olağandışı uzun nesneleri (örn. snowboard veya kayak takımları) taşımak için Opel Cascada, 50:50 bölünmüş arka koltuk sırtlıklarını elektrikli olarak çözen ve aşağı katlayan FlexFold sisteminden faydalanıyor. Metal tavanlı convertible otomobillerde sunulamayan bu özellik, bagaj bölmesinin kapasitesinin 750 litreye çıkarılabilmesine ve 1.818 mm uzunluğunda nesnelerin bile taşınabilmesine imkan sağlıyor.
Her tür havada dört mevsim kullanılabilecek bir convertible olan Opel Cascada, kış mevsiminde bile hiçbir kısıtlama olmaksızın günlük kullanıma imkan tanıyan tüm özelliklere sahip. Kumaş tavanının kusursuz termal yalıtımına ek olarak Cascada aynı zamanda ısıtmalı bir direksiyon simidi, önceden ısıtma ve hızlı ısıtma sistemleri ile otomobilin günlük kullanışlılığını ortaya koyan diğer özellikleri sunuyor.
Mükemmellik: Olağanüstü şasi teknolojisiyle bir araya getirilmiş burulma direnci rijiditesi
Sürüş dinamikleri, direksiyon hassasiyeti, akustik, güvenlik ve konfor üzerinde büyük bir etkiye sahip olan burulma direnci rijiditesi, üstü açık araçlar için kilit öneme sahip bir gereklilik. Yüksek rijidite aynı zamanda gerçek bir kalite ve güvenilirlik hissi veriyor. Cascada’ya burulma be bükülme direnci arasında üstün bir denge kazandıran pek çok önlem bulunuyor. Gövde altındaki etkileyici çapraz çelik barlar ve güçlendirilmiş yan eşikler de bunlar arasında. Bu güçlü yapı, süspansiyon parçalarının çalışması için sağlam bir zemin sunuyor ve ses, titreşim ve sertlik bakımından önemli ölçüde bir azalmaya katkıda bulunuyor. Opel’in bir önceki nesil convertible modeli Astra TwinTop ile kıyaslandığında Cascada’nın gövdesi burulma anlamında %41 ve bükülme anlamında %27 daha sert.
Yeni orta sınıf Opel Cascadanın etkileyici ayakizi kontrol ve dengenin yanı sıra otomobilin görsel çekiciliğini de artırıyor. Dingil mesafesi (2.695 mm) Insignia’nın dingil mesafesinden yalnızca 40 mm kısa. Ön ve arka iz genişlikleri 1.587 mm. Ön iz genişliği Insignia’nın ön iz genişliğinden 2 mm daha geniş.
Cascada’nın ön aksı, ilk olarak Insignia OPC için geliştirilmiş olan bir HiPerStrut (Yüksek Performanslı Helezonlu Amortisör) süspansiyon düzeniyle, Opel’in en iyi şasi teknolojisine standart olarak sahip. HiPerStrut, sönümleme ve yönlendirme işlevlerini ayırarak optimum çekiş ve dönüş hassasiyetinin yanı sıra tüm yol koşullarında daha düşük tork kumandası ve daha iyi yol tutuş sağlıyor.
Opel Cascada, hız duyarlı yardım sistemine sahip elektrikle çalışan kremayer ve pinyonlu direksiyona sahip. Daha fazla doğrudan direksiyon hissi ve hassasiyeti için elektrik motoru direksiyon sütununun tabanı yerine kremayer üzerine monte edilmiştir.
Opel’in 3 farklı ayara (Standard, konfora yönelik Tour ve Sport modları) sahip tümüyle adaptif şasi kontrol sistemi FlexRide da elbette Cascada’da mevcut. Bu sistem, farklı sürüş koşulları ve sürüş tarzlarının yanı sıra sürücünün seçtiği tercihlere kendini otomatik olarak uyarlayarak sürüş kalitesini, kontrolü ve güvenliği artırıyor. Opel Cascada 17 inçten 20 inçe kadar jantlarla donatılabiliyor.
İncelik: Yeni nesil Doğrudan Püskürtmeli 1.6 SIDI Turbo ECOTEC benzinli motor
Opel Cascada convertible’da geniş bir güç aktarma organı yelpazesi mevcut. Motor portföyü 1.4 litrelik bir benzinli Turbo ile başlıyor. Bu motor altı vitesli bir şanzımanla birlikte ve 88kW/120bg veya 103kw/140bg güç değerleriyle sunuluyor. Her iki versiyon da overboost işleviyle 220 Nm’ye kadar tork üretebiliyor.
Lansmanda Cascada’nın 1.6 SIDI Turbo ECOTEC benzinli motoru test edildi. Bu orta sınıf, doğrudan püskürtmeli ünite, ilk kez Opel’in bu yeni convertible modeliyle sahneye çıkan ve ürün yelpazesindeki diğer orta sınıf ve kompakt modellerde de kullanılacak olan tümüyle yeni nesil motor yelpazesinin bir parçası. 1.6 SIDI Turbo ECOTEC motor, olağanüstü kusursuzlukta güç ve tork üretiminin yanı sıra çoğunlukla gezinti için kullanılan bir convertible otomobile mükemmel biçimde uyan yüksek düzeyde bir inceliğe sahip. 4.250 ila 6.000 devir arasında 125kW/170bg güç ve bir overboost işlevi sayesinde 280 Nm’ye kadar tork üretiyor; bu rakam, bu güç kategorisindeki bir 1.6 Turbo motor için en iyi tork değeri. Bu motor, Start/Stop sistemli, 6 vitesli bir düz şanzıman veya yeni nesil 6 vitesli otomatik şanzımanla tercih edilebiliyor. 1.6 SIDI Turbo ECOTEC motor aynı zamanda performans (son hız 222 km/s ve 0-100 km/s ivmelenme 9.6 saniye) ve yakıt ekonomisi (6.3 litre/100 km, 148 gr/km CO2) arasında mükemmel bir denge sunuyor.
Dizel tarafında ise, 143 kW/195 bg güç ve 400 Nm’lik yüksek torka sahip yeni, sofistike 2.0 CDTI BiTurbo motor, yazdan önce piyasada olacak. Son teknoloji ürünü, sıralı çift turbolu dizel teknolojisini kullanan bu motor, yüksek performans (en yüksek hız 230 km/s ve 0-100 km/s ivmelenme 9.4 saniye) ve mükemmel yakıt ekonomisinin (5.2 litre/100 km ve yalnızca 138 g/km CO2) olağanüstü bir kombinasyonunu sunuyor. Bu motora Start/Stop sistemli 6 vitesli düz bir şanzıman eşlik ediyor.
Tasarruflu 121 kW/165 bg’lik 2.0 CDTI, 6 vitesli düz ve otomatik şanzıman seçenekleriyle sunuluyor. Bu motor, overboost devreye girdiğinde 350 Nm’ye kadar tork üretebiliyor.
Cascada, Opel’in ürün yelpazesinde yeni nesil düşük sürtünmeli 6 vitesli otomatik şanzımanın kullanıldığı ilk model. Daha sportif bir sürüş deneyimi için manuel vites değişimine imkan tanıyan bir Active Select fonksiyonuna sahip.
Huzur: Sofistike teknoloji ve güvenlik özellikleri
Cascada, açık havada araç kullanma deneyimini Opel teknolojisinin en iyisiyle bir araya getiriyor. Bu, 10’a kadar otomatik işleve sahip akıllı AFL+ Adaptif İleri Aydınlatma sistemini, yeni geliştirilmiş işlevleriyle (geliştirilmiş Trafik İşareti Tanıma ve Şeritten Ayrılma Uyarısı, yeni bir Takip Mesafesi Göstergesi ve Önden Çarpma Uyarısı) ikinci nesil Opel Eye ön kamerayı, park manevralarını kolaylaştıran bir geri görüş kamerası ve bir Gelişmiş Park Yardımı sistemini, ultrasonik tabanlı bir Yan Kör Nokta Uyarı sistemini, ergonomik ön koltukları, ısıtmalı direksiyon simidini ve Yokuş Kalkış Desteğini içeriyor.
Cascada’nın son derece sağlam gövdesi, temelde yüksek dayanımlı çelikten üretilmiştir ve bir çarpışma durumunda mümkün olan en fazla yaşam alanını sağlamak üzere gövde deformasyonunu en düşük seviyeye indirir. Kapılarda köşeden köşeye monte edilmiş, ultra yüksek dayanımlı çelik kirişler ve bel çizgisinde takviyeler bulunuyor. Ön camı destekleyen A direkleri presle güçlendirilmiş çeliktir. Ve devrilme koruması için, arka koltukların arkasında bulunan ve piroteknik olarak çalışan yay yüklemeli yüksek dayanımlı çelik barlar otomatik olarak açılıyor. Bu açılır devrilme barları, devrilme dışındaki diğer ciddi çarpışma durumlarında da (hava yastıkları açıldığında) aracın devrilmesine yol açabilecek olası ikincil darbelere hazırlık olarak açılıyorlar. Her iki ön koltukta da aktif, iki yönlü kafalıklar ve ikili emniyet kemeri ön gergi mekanizması bulunuyor; ve arka emniyet kemerlerinde bile ön gergi mekanizmaları var.
Almanya’da tadarlanan ve geliştirilen Cascada, Opel’in Polonya’nın Gliwice kentindeki teknoloji harikası üretim tesisinde üretiliyor.
 

0 yorum :

Yorum Gönder

Bu yazıyı okudunuz mu
 
Ana Sayfa | Reklam Ver | İletişim
Copyright © 2013. binbir çeşit otomobil - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..

-->