Ana Sayfa » , , » Arabası olanlar bu habere kulak verin!

Arabası olanlar bu habere kulak verin!

Yazar Unknown on 27 Mart 2014 Perşembe | 3/27/2014

yakıt tasarrufu hakkında yanlış bilgiler,yakıt tasarrufu,yakıt tasarrufu nasıl yapılır.


Ortalama her 4 kişide 1'inin arabası olduğu ülkemizde her arabası olan kişi yakıt tasarrufu hakkında kendine özgü fikirleriyle ve yaşadıklarıyla ilgili yorumlar yapar.
İşte şu araba az yakıyor,böyle yaparsan az yakar gibi.Bizde bu konuyu sizler için araştırdık ve yakıt tasarrufu hakkında yanlış bilinenleri sizlerle paylaştık.


Eski arabalar daha çok yakar:Bakımları düzenli yapılan ve iyi bakılan araçlarda hiçbir şekilde fazla yakıt sorunu yaşanmaz
Soğuk havalarda motorun ısınmasını beklemek gerekir:Önceleri araçların ideal yakıt tüketimine erişebilmeleri için soğuk havalarda çalıştıktan sonra bir süre beklemeleri gerekirdi.Ama yeni arabalarda çalıştırıldıktan sonra bir fark olmadığı anlaşıldı.
Düz vites tasarruf sağlar:Önceleri düz vitesli arabalar otomatik viteslilere göre daha tasarruflu olsa da, otomatik şanzıman teknolojilerinde yapılan değişiklerle otomatik arabaların da en az düz vitesli arabalar kadar tasarruflu olmasını sağlıyor.
Araba küçük olursa daha az yakıt yakar:Dizel motorlar, turbo sistemeleri, enjeksiyon ve hibrid motor teknolojileri sayesinde standart boydaki araçlar da artık küçük arabalar kadar tasarruflu çalışıyor.
Aracı Rölantide bekletmek daha iyidir:Hareket halinde değilken motoru durdurup yeniden başlatmak, aynı süre boyunca rölantide beklemekten daha çok benzin yakar.




0 yorum :

Yorum Gönder

Bu yazıyı okudunuz mu
 
Ana Sayfa | Reklam Ver | İletişim
Copyright © 2013. binbir çeşit otomobil - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..

-->