Ana Sayfa » , , » Dacia Lodgy fiyatları özellikleri resimleri

Dacia Lodgy fiyatları özellikleri resimleri

Yazar admin on 8 Mart 2013 Cuma | 3/08/2013

2013 Dacia Lodgy fiyat bilgileri resimleri özellikleri yakıt tüketim bilgileri motor seçenekleri…
Önce Duster ve ardından göz kamaştıran Sandero Stepway modelleri ile yıldızını parlatan Dacia, merakla beklenen Dokker ve Lodgy modellerini peş peşe Türk pazarına sunarken, otobinbir.com olarak bizlerde markayı yakın takibe almayı sürdürüyoruz. Daha önceki sayfalarımızda fiyatları, özellikleri ve görselleri ile birlikte detaylı bir şekilde incelediğimiz Dokker ‘ın ardından bu sayfamızda, çekici iç mekanı, modern ekipmanları ve güçlü performansıyla yeni nesil Dacia’ nın bütün kuvvetli yönlerini sergileyecek olan Lodgy modelini inceleyeceğiz.
36.990 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunulan Lodgy, 4.50 metrelik uzunluğu ve 1.75 metrelik genişliği ile B-segmenti MPV’si fiyatına sunulan bir C-segmenti MPV’si olarak göze çarpıyor.
Tasarım ekibi, Dacia’nın iki önemli özelliği olan kalite ve sağlamlığı ön plana çıkarmak üzere en küçük detaylara bile büyük önem gösterdi. Aracın kabini Dacia müşterilerinin markadan beklediği bütün temel özellikleri bünyesinde barındırıyor. Ön panel ise daha da çekici olan yeni, işlevsel ve daha modern bir tasarıma sahip. Kalite vurgusu ise modern ekipman düzeyleri için statü artırıcı malzemelerin kullanılmasıyla daha da yükseltildi. Lodgy’nin gösterge tablosunda krom detaylar ön plana çıkıyor. Standart sunulan elektrikli ön ve arka camlara ait düğmeler de pratiklik ve kullanım kolaylığı açısından kapılarda yer alıyor

Lodgy beş veya yedi koltuklu olarak satışa sunuluyor. Yedi koltuklu versiyonunda çıkarılabilir bir üçüncü koltuk sırası bulunuyor. Bu koltukta sınıfının en iyisi diz ve baş üstü mesafesi (144 mm / 866 mm) sayesinde iki yetişkin rahatlıkla seyahat edebiliyor..
Lodgy, hem aile kullanımı hem de yük taşıma kapasitesi göz önünde bulundurularak tasarlandı. Aracın bagajı sınıfının en iyileri arasında yer alıyor. Lodgy, beş koltuklu şekilde 827dm3 bagaj hacmi sunuyor. Söz konusu hacim, arka koltuk sırası çıkarıldığında 2,617dm3 ‘e çıkıyor.
Yedi koltuklu versiyonun bagaj hacmi, tüm koltuklar takılı haldeyken 207dm3 , en arka koltuk sırası katlandığında ise 634dm3 oluyor. Lodgy’nin ferah iç mekanı, ekipman düzeyine bağlı olarak 20.5 ila 30 litre arasında saklama bölmeleri sunuyor. Pratik ve kolay erişilebilir saklama çözümleri (toplamda 12), kapılardaki kutular ve ön panel üstündeki boşlukla kolaylık sağlıyor.
MEDIA NAV multimedya sistemi; Dacia, Sandero’dan sonra Lodgy ile de multimedya sistemi sunuyor. MEDIA NAV. Ön panele entegre edilmiş olan MEDIA NAV sisteminde bir yedi inçlik (18 cm) dokunmatik ekran bulunuyor. Basit ve kolay kullanımlı olan bu sistemde bir radyo, Bluetooth® eller serbest bağlantısı, audio akışı, ön tarafa takılı jak(priz) ve USB bağlantısı ile navigasyon yer alıyor.
Arka park sensörleri, Lodgy’de, MPV kullanımına kusursuz bir şekilde adapte edilen arka park sensörleri bulunuyor. Arka tamponda yer alan sensörler, sürücüye kendi araçları ile başka herhangi bir engel arasındaki mesafeyi sesli olarak bildiriyor. Bu işlev, geri vitese takıldığında devreye giriyor.
Optimum termal konfor ve kabin içerisindeki sıcaklığın daha iyi kontrol edilmesi amacıyla Lodgy’nin güçlü fanı/ısıtıcı ünitesi havayı her koltuk sırasına iletiyor.
Seyahat keyfine katkıda bulunan bir başka özellik de kabin içi düşük ses seviyesi. Renault Grubu mühendisleri Lodgy’de motor ve rüzgar gürültüsünü en aza indirmek için çalıştı. Motor bölmesindeki yalıtım malzemesinin miktarı, diğer Dacia modellerine göre yüzde 30 artırıldı. Rüzgar gürültüsü, özellikle kapıları etrafındaki ekler, köpük ve contalar sayesinde daha da azaltıldı.
Lodgy, 90 bg dizel 1.5 dCi motor ile satışa sunuluyor. Dizel motor Dacia’nın eco² imzası ile uyumlu olup, son derece düşük yakıt tüketimine ve CO2 emisyonlarına sahip.
1.5 dCi 90bg
Güvenilirliği, performansı ve çevreye saygılı özelliği ile bilinen 1.5 dCi 90 bg motor, 200 Nm’lik tork değeri ile en düşük motor devirlerinde bile özellikle iyi tepki veriyor. Bu versiyonun ortalama yakıt tüketimi segmentindeki en düşük değerler arasında: 4.2 litre/100km (109g CO2/km).  90 bg motor beş ileri vites kutusu ile birlikte pazara sunuluyor. Söz konusu versiyonun avantajlı ekolojik ayak izi Dacia eco² imzası ile uyumlu olduğunu gösteriyor.
Her Dacia modelinde olduğu gibi Lodgy’nin bakımı da kullanım masrafları da uzun yağ değişim aralıkları, fren balatası ve lastik değişim aralıkları sayesinde düşük. Hava filtresi ve yakıt filtresi her 20.000 km’de değiştiriliyor. Lodgy 3 yıl veya 100.000 kilometre garanti ile satışa sunuluyor..
Farklı hava koşullarında gerçekleştirilen zorlu dayanıklılık testleri sayesinde 1.9 milyon kilometrelik mesafe herhangi bir aksama olmadan dinamik performans ve güvenilirlik ile kat ediliyor.
Güvenlik
Lodgy’de Bosch 8.1 ABS + elektronik fren gücü dağıtımı ve acil fren yardımı bulunuyor. Frenleme performansı, çapları 259 mm’den 280 mm’ye çıkarılan daha büyük havalandırmalı ön diskler sayesinde daha da artırıldı. Son olarak ABS ve ESP tüm versiyonlarda standart olarak sunuluyor. Konu pasif güvenlik olunca Lodgy’de sürücü ve ön yolcu hava yastıkları standart olarak sunuluyor. Lodgy’de ilk kez  ikinci sıra koltuğunda üç noktalı Isofix bağlantısı kullanılıyor.










0 yorum :

Yorum Gönder

Bu yazıyı okudunuz mu
 
Ana Sayfa | Reklam Ver | İletişim
Copyright © 2013. binbir çeşit otomobil - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..

-->