Ana Sayfa » , , » Volkswagen 'in efsanesi ölüyor

Volkswagen 'in efsanesi ölüyor

Yazar admin on 24 Mart 2013 Pazar | 3/24/2013



Volkswagen minibüs modelleri eski vosvos minibüsler minibüs volkswagwen volkswagen hippi minibüs modelleri resimleri özellikleri...


Otomobil tarihine bir nakış gibi işlenen, buram buram özgürlük kokan ve nedendir bilinmez ama bana Beatle 'in efsanevi solisti John Lennon'u anımsatanve hep hayalllerimi süsleyen araçlardan biri olan Volkswagen!'in masalsı minibüs, benim için hayal olarak kalacak zira, sadece Avrupa’daki üretimi tamamen sona ermesine rağmen sessiz sedasız Brezilya’da üretilmeye devam eden Volkswagen'in bu efsanevi  ‘kombisi’ bu yıl sonunda artık üretim hattında görülmeyecek.
Volkswagen Tip 2, resmi olarakTransporter veya halk arasında van minibüs , panelvan, mini van olarak bilinen Volkswagen'in bir modeli.
Almanya otomotiv endüstrisince Volkswagen'in ikinci araba modeli olarak 1950 tarihlerinde piyasaya sürüldü. İlk modeli Tip 1 (Beetle) adıyla çıkmıştı.
Modern taşıma ve yolcu vanlarının öncüsü olan 'Volkswagen Tip 2' Amerika ve Avrupa'da üretilen benzeri taşıtlar arasındaki rekabeti arttırdı, Renault Estafette ve Ford Transit gibi araçların piyasaya çıkmasına da sebep oldu.
1960’larda karşı kültür hareketi olan Hippi’lerin dikkatini çeken araç, bu gruplar tarafından kullanılmaya başlanınca ‘Hippi minibüsü” ismini aldı.
Tepesinde sörf tahtası bulunan kombiler plajlarda görülmeye başlandı. 80 beygire kadar motor seçeneği olan efsane, tamiri kolay, az yakıt harcayan bir araç olması nedeniyle tutuldu.
Dünya turuna çıkanlar, alternatif yaşam benimseyenler, ev gibi kullananlar minibüsü “kültür ikonu” haline getirdi.
Avrupa’da karavan modelleri üretildi ve aileler için doğada tatilin tercihi haline geldi.
Araçlara isim vermenin en iyi örneklerinden birisini oluşturdu.  Kombi’nin yanısıra, Almanya’da Samba, Finlandiya’da lokomotif, Polonya’da papağan olarak isimlendirildi.
Kullanıcılar tarafından farklı renklere boyanarak,  trafikte ilginçlik oluşturdu. Çiçek desenleriyle kaplamak en çok tercih edilen boyama yöntemi oldu.
 




Kaynak: OTOBİNBİR.COM

0 yorum :

Yorum Gönder

Bu yazıyı okudunuz mu
 
Ana Sayfa | Reklam Ver | İletişim
Copyright © 2013. binbir çeşit otomobil - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..

-->