Yeni Skoda Octavia fiyat ve özellikleri

Yazar admin on 6 Mart 2013 Çarşamba | 3/06/2013



2013 Skoda Octavia fiyat bilgileri resimleri teknik özelikleri yakıt tüketimi motor ve şanzıman seçenekleri…
Skoda ‘nın en başarılı modeli olan Octavia, kendine olan güvenini artıran ve ona yeni bir karakter kazandıran bir yenilenme süreci geçirdi. Aracın içinde ve dışında yer alan yenilenmiş birçok parça artık daha fazla konfor ve geliştirilmiş direksiyon hakimiyeti sunuyor.
Kuşkusuz olarak yeni ön farlar, genişlemiş yüzeye sahip olan dış dikiz aynaları ve 5. nesil park sensörlerinin yardımı sayesinde araç kontrolü daha da kolaylaştı.
İç mekanda, daha okunaklı ve beyaz renkle aydınlatılmış gösterge paneli (ekipman seviyesine bağlı olarak), örnek olarak, elektronik bağlantı özelliği olan yeni Climatic ve Climatronic klima kontrol düğmeleri ve bu çevirmeli düğmelere entegre edilmiş ön koltuk ısıtma kontrol düğmeleri yer almaktadır. Arka koltuklar da ısıtma özelliğine sahip olabilirler; bu durumda kontrol düğmeleri kolay olarak kullanılmak için ön kol dayama ünitesi Jumbo Box’ın arka tarafına monte edilmişler.
Ön ve arka koltuklarda seyahat eden yolcular, geniş iç mekan ve aynı zamanda yeni geliştirilen müzik sistemleri Radio Swing ve geniş ve dokunmatik ekranlı ve entegre 6′lı CD değiştiricli Radio Bolero sayesinde artık yolculuk yaparken daha fazla eğlenecekler. MDI arayüzü, (Media Cihazı Arayüzü), iPod ve USB bellek gibi cihazların direkt olarak araç radyosu kontrol düğmeleri ve çok fonksiyonlu direksiyon simidi üzerinden rahatça kontrol edilmesini sağlıyor.
Dekoratif çıtalar dahil olmak üzere diğer iç mekan elemanları ile bir harmoni oluşturan yeni iç döşemeler ve koltukların yeniden tasarlanmış merkezi bölümleri yolculuk konforunu daha da artırıyor.

Yeni Octavia modeli için seçilen motora bağlı olarak, standart bir klasik beş ileri ( 1,6 MPI ve 1.6 TDI motorlar) veya altı ileri (1,4 TSI, 1,8 TSI ve 2.0 TDI motorlar) mekanik şanzıman seçenekleri mevcut.
7 ileri çift kavramalı DSG (otomatik ) şanzıman aynı zamanda 1,6 TDI 77 kW 105 Hp ve 1.8 TSI /118 kW (160Hp) motorda da sunulmaktadır. Dizel motoru tercih edenler için ise Common Rail enjeksiyonlu turbo motorlardan 1.6 TDI 77 kW (105 hp) ve 2.0 TDI 103 kW (140 hp) seçenekleri yer alıyor.

Octavia’nın ESP elektronik sabitleme sistemi ve onunla birlikte çalışan ABS, EBV(Elektronik Frenleme Kuvveti Dağılımı), MSR, ASR, EDS(Elektronik Diferansiyel Sistemi), HBA, DSR(Dinamik Direksiyon Yönlendirme Tavsiyesi) ve ESBS(Elektronik Stabilite Frenleme Sistemi) sistemleri güvenliğe verdiğimiz önemin bir göstergesidir.
En baz modelden itibaren sunulan sürücü ve ön yolcu hava yastıkları ve yan hava yastıkları ile Elegance versiyonunda ek olarak yer alan perde hava yastıkları Octavia’nın güvenlik donanımının öne çıkan özelliği.
Yeni Octavia ayrıca, ön koltuklarda yüksekliği ayarlanabilir üç noktadan bağlı emniyet kemerleri, arka koltuklarda üç adet üç noktadan bağlantılı emniyet kemerleri, 4. nesil immobiliser sistemi, ön kapı panellerinde güvenlik lambaları ve kaza anında yakıt akışının kesilmesini sağlayan güvenlik elemanlarıyla donatılmış.
 

















 Kaynak : Otobinbir.com





0 yorum :

Yorum Gönder

Bu yazıyı okudunuz mu
 
Ana Sayfa | Reklam Ver | İletişim
Copyright © 2013. binbir çeşit otomobil - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..

-->