2013 Opel Adam fiyat ve özelliklleri

Yazar admin on 2 Nisan 2013 Salı | 4/02/2013

2013 Opel adam fiyatı trafiğe çıkış tarihi resimleri özellikleri motor ve şanzıman seçenekleri…
Özellikle bayanları ilgilendiren bir müjde ile huzurlarınızdayız arkadaşlar... Opel’in yepyeni bücürü ADAM nihayet ülkemizde...
ADAM’a hoşgeldin partisi geniş katılımcı kitlesiyle ADAM’ın ruhuna özgü semtte Nişantaşı’nda kutlandı. Opel Türkiye Genel Müdürü Özcan Keklik’in konuşmasıyla başlayan parti, Batuhan Piatti’nin ADAM’ın konseptine uygun yemek şovlarıyla devam etti. Son olarakta Kübalı Sanatçılar, ADAM’ın sıcaklığını katılımcılara müzikleriyle yansıttılar. Partiye katılan Cezmi Baskın, Ergin Ataman, Ender Arslan, Cenk Akyol, Gizem Özdilli, Mehmet Aslan gibi tanınmış simalar ADAM’a hoşgeldin dedi. Yeni ADAM’lar Nişantaşı sokaklarını süslerken bütün dikkatleri üzerine çekti. Jam – Glam – Slam olmak üzere üç farklı model seçeneğiyle satışa çıkan ADAM, 70 HP güç üreten 1.2 lt benzinli motora sahip.Tüm modellerde beş ileri manuel şanzıman ile yakıt tasarrufu sağlayan Start/Stop teknolojisi sunan ADAM, şimdiye kadar temsil edilmediği bir segmentte yerini aldı ve 39 bin TL. den başlayan fiyatlarla satışa çıktı.
ADAM, birçok kişiselleştirme özelliği ve tasarımı ile ön plana çıkıyor. İki renk kayan tavanlı, 3.7 metrelik uzunluk ve 1.7 metrelik genişliğe sahip ADAM’da tüm motor seçenekleri beş ileri manuel şanzımanlı. Ayrıca EcoFlex teknolojisine uyumlu, yakıt tasarrufu sağlayan start & stop motor da opsiyonel olarak sunuluyor.
ADAM’ın 3 model seçeneği 3 farklı karakter yaratıyor. Moda meraklılarına JAM, rafine zevkleri olanlara GLAM, sportif kişilere ise SLAM hitap etmekte.
Tüketicilerin, kişisel tarzlarını yansıtabilecekleri, kişiselleştirilmiş bu 3 farklı trim tüketiciye 3 tavan rengi, farklı iç mekan renkleri, dekorlar ve çeşitli LED aydınlatma seçenekleri ile sunuyor.
ADAM’ın, A Segmentteki farklılığı; retro tabanlı tasarımı ve modern görünümü ile trendi belirlemesi ve ilk kez ön farlar ve arka stop lambalarında enerji tasarruflu LED teknolojisinin kullanılması.
ADAM, Opel’in, geleneksel sistemlere göre daha fazla uyumluluk ve esneklik sağlayan yeni bilgi-eğlence sistemlerine sahip ilk otomobili. Yeni bilgi-eğlence sistemi, GPS navigasyon gibi internet tabanlı uygulamaları içeren akıllı telefon içeriğine ulaşmayı sağlıyor. İçeriği topluyor ve ve 7” lik yüksek çözünürlüklü renkli dokunmatik ekranda gösteriyor. Ayrıca, MP3 çalarlar, ipodlar ve tabletler gibi yeni medya kaynaklarına ADAM’ın bluetooth ve USB bağlantıları sayesinde ulaşılabiliyor. USB ve Bluetooth bağlantıları olmayan müzik aygıtları için de bir güç çıkışı bulunuyor. Video ya da slideshow izlemek isteyen ADAM kullanıcıları da otomobil sabitken bunu gerçekleştirebiliyor.
Bununla birlikte Yeni nesil Gelişmiş Park Pilotu (APA II), ADAM ile sunuluyor. Sürücüler, bir düğme ile sistemi aktif hale getiriyor. Sistem otomatik olarak uygun park alanına doğru direksiyonu kırıyor. Böylece sürücünün tek yapması gereken freni, debriyajı ve vitesi kontrol etmek oluyor. Otomobillerinin verdiği direktiflere uyarak en uygun paralel park boşluğuna park ediyor. Ultrasonik sensörler kullanan Kör Nokta Uyarı Sistemi (SBSA) de bu segmentte ilk olma özelliğini taşıyor.
2311 mm’lik aks mesafesi ile şasi, aktif güvenlik ve konfor sağlamak üzere tasarlandı, 15”den 18”e kadar tekerlekler ve 17” – 18” jantlar spor şasi ile birlikte standart olarak geliyor. Elektrikli Direksiyona (EPS) entegre CITY modu ile düğmeye bir dokunuşla düşük hızda güç asistanı devreye giriyor. Bu sistemde “Yokuşta Kalkış Desteği” gibi birçok fonksiyonu da beraberinde getiriyor.
Yüksek seviyede pasif güvenlik, güçlendirilmiş çelikten yapılmış ultra sert yolcu bölmesi ile sağlanıyor. Ön, yan, perde hava yastıkları ve ön koltuklarda Çift Gergili Emniyet Kemeri ile ilave diz ve ayak koruması sağlanıyor. Ayrıca, iki ISOFIX bağlantısı ile güvenle bağlanabilen çocuk koltukları da diğer güvenlik özelliklerinden.



















Kaynak : OTOBİNBİR.COM

0 yorum :

Yorum Gönder

Bu yazıyı okudunuz mu
 
Ana Sayfa | Reklam Ver | İletişim
Copyright © 2013. binbir çeşit otomobil - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..

-->