Ana Sayfa » , , » Hurda teşviki er geç çıkacak

Hurda teşviki er geç çıkacak

Yazar admin on 10 Ekim 2013 Perşembe | 10/10/2013

Hurda yasası son haberler hurda yasası ne zaman çıkacak hurda yasası son durum hurda teşviki 2013 20 yaş üstü arabalar ne olacak...

Bursa’da Tofaş Basketbol takımının yeni sezon açılış gecesine katılan Tofaş’ın CEO’su Kamil Başaran, binek araç üretiminde, bu yılın ilk 9 ayında 2012 yılının satış rakamlarını geçtiklerini açıkladı. Hurda teşvikinin er geç çıkacağını savunan Başaran, bunun yaşlanmış araç parkının yenilenmesi açısından önemli olduğunu söyledi.


Araç satışında hurda teşviki konusundaki soruları da yanıtlayan Başaran, hurda teşvikinin çıkarılmamasının nedeninin ekonomik büyüme olmadığını söyledi. Hurda teşvikinin çıkması konusunda birkaç önemli faktörün bulunduğuna dikkati çeken Başaran, şöyle devam etti:
"Açıklamalarımızda kesinlikle 1 yıl içinde olacak diye vurgulamadık. Ülkede çok yaşlanmış araç parkı var. Bunun yenilenmesinin altında yatan ana faktörlerden birisi çevreye olan negatif etkisi, ikincisi kaza oranlarının yukarı doğru gidiyor olması, üçüncüsü ise ekonomiye getireceği katma değer. Böyle bakınca araçların yenilenmesinin doğru olacağı kanısındayız. Burada önemli olan konu çevre, trafik, insana saygı bunun ötesinde ülke ekonomisine katkı olarak ele aldık. Yaptığımız görüşmelerde 2014 kapsamında ya da onun ötesinde olması çok değiştirmeyecek. Biz günlük yaşayan firmalar değiliz. Ülke ekonomisi ise her an nefes almakta. önemli olan konu önümüzdeki dönemde sayın hükümet büyüklerimizin alacağı karar kapsamı altında, hurda teşviği er ya da geç galiba olmak zorunda."

0 yorum :

Yorum Gönder

Bu yazıyı okudunuz mu
 
Ana Sayfa | Reklam Ver | İletişim
Copyright © 2013. binbir çeşit otomobil - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..

-->