Ana Sayfa » , » Motorlu taşıtlar vergisi değişiyor

Motorlu taşıtlar vergisi değişiyor

Yazar admin on 26 Ekim 2013 Cumartesi | 10/26/2013

2014 motorlu taşıtlar vergisi yeni düzenleme dizel otomobiller için yeni motorlu taşıtlar vergisi lpgli otomobillerin motorlu taşıtlar vergisi...
Motorlu Taşıtlar Vergisinde yeni dönem 2014 de başlıyor. Ancak her ne kadar bu düzenleme Avrupa standartları arasında görünüyor gibi olsada hükümetin dizel otomil sahiplerine gol atma serüvenine devam ettiğinin bir göstergesi olarakda dikkat çekiyor. Bildiğiniz üzre son dönemde mazota gelen anormal zamlar üzerine mazotla benzin arasındaki fark 30 kuruşa kadar inmişti. Bu yeni düzenleme ile artık dizel araçların bir esprisi kalmayacak gibi görünüyor, zira Motorlu Taşıtlar Vergisi için düşünülen yeni düzenlemeler mecliste görüşmelere açıldı. Motorlu Taşıtlar Vergisinde bu yeni düzenlemer ile emisyon emilim miktarı göz önüne alınacak. Eğer bu görüşmelerde emisyon uygulaması kabul edilirse, dizel araçlar en yüksek emisyon değerlerine sahip olacakları için, bir anlamda ayvayı yiyecekler, çünkü benzinli araçlardan daha fazla maliyete sahip olacaklar :) Bildiğiniz üzre dizel araçların emisyon oranı benzinli araçlara göre kat be kat fazla…
Avrupa ülkelerinin büyük bölümünde uygulanan emisyona dayalı motorlu taşıtlar vergisi Türkiye’ye de geliyor. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in talimatıyla geçtiğimiz Mart ayında başlatılan çalışmaların ardından yeni sistem 2014 bütçesinde hedef olarak yer aldı.
Meclis’te görüşülmeye başlanan 2014 Mali Yılı Bütçe Yasa Tasarısı’nın gerekçesinde,”İklim değişikliği ve artan hava kirliliği ile mücadele kapsamında Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) ile Motorlu Taşıtlar Vergisi’nde (MTV) motorlu taşıtların emisyon salınımlarını dikkate alan yeni düzenlemeler yapılacaktır’ denildi.
Avrupa Birliği ülkelerinde, “kirlettiğin kadar öde” diye ifade edilen araçların kilometre başına açığa çıkarttıkları karbondioksit değerine göre vergi hesaplanıyor.






Kaynak: OTOBİNBİR.COM

0 yorum :

Yorum Gönder

Bu yazıyı okudunuz mu
 
Ana Sayfa | Reklam Ver | İletişim
Copyright © 2013. binbir çeşit otomobil - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..

-->